Nu voi avea onoarea de a mă găsi pe 22 ianuarie printre aleşii care vor vota Rectorul, fiindcă nu mai am acest drept, dar cu siguranţă voi fi cu mintea şi cu inima alături de Dumneavoastră, dorindu-vă şi dorindu-mi şi mie să faceţi alegerea cea mai bună.

Am învăţăt, crescut şi predat timp de 47 de ani în cadrul acestei Comunităţi Academice numită U.M.F. „Grigore T. Popa” şi pot să vă spun că-mi pare rău pentru cei care nu au avut norocul s-o cunoască şi s-o aprecieze.

Cu ocazia unui moment fericit din viaţa mea am spus că dacă ar fi să trăiesc într-o altă viată (eu, care nu cred în reîncarnare!), mi-aş dori să fiu din nou studentă, apoi cadru didactic în această Universitate şi să regăsesc pe toţi acei oameni minunaţi, care  în cele mai diferite moduri, m-au format, cizelat şi m-au adus unde sunt.

Cu siguranţă, una dintre persoanele pe care mi-aş dori să le am din nou de partea mea ar fi prof. dr. V. Scripcariu. De ce? Din aceleaşi motive deja enumerate şi argumentate de fostul Rector, prof. dr. C. Dragomir: statură profesională, personalitate puternică, caracter echilibrat, onestitate şi loialitate, imagine ne-erodată. Iar defectul identificat în acea „lipsă de flexibilitate şi abilitate de politician” personal o consider un plus, pentru ca nu doresc ca cineva să mă „mintă frumos”.

Desigur, am parcurs cu interes proiectele manageriale ale candidaţilor la funcţia de Rector al Universităţii, remarcând diferenţele inerente, dar şi punctele comune în care toţi candidaţii se întâlnesc în mesaje.

Ceea ce vreau să scot în evidenţă este faptul că acum, la început de drum (pentru că asta va fi pentru Universitate şi Rector) nu trebuie să dăm frâu liber doar viselor de mărire, ci trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ şi să cântărim care şi câte din dorinţele pe care le nutrim se vor putea realiza cu adevărat în următorii 4 sau 8 ani.

Sunt convinsă ca prof. dr. V. Scripcariu va aduce cu sine suflul nou şi energia echilibrată de care are nevoie Universitatea, cu toţi cei tineri şi înţelepţi care o formează.

Vă doresc şi îi doresc ca vineri să vă întâlniţi pe aceeaşi lungime de undă.