Reorganizarea departamentelor în scopul încurajării cercetării multidisciplinare, Centrul Avansat de Cercetare – Dezvoltare în Medicina Experimentală (CEMEX) şi Centrul metodologic de cercetare şi statistică crează împreună un cadru nou de cercetare în Universitatea noastră şi deschid noi drumuri, noi oportunităţi.

partenÎntr-o lume globalizată, devenim astfel compatibili cu marile proiecte de cercetare, pe care le putem accesa împreună cu parteneri din România, dar mai ales din străinătate. La nivel de clinică am iniţiat deja astfel de parteneriate, cu Laboratoarele INSERM Paris, Spitalul European „Georges Pompidou”, Universitatea „Victoria” Manchester UK, Spitalul „St. Mark” Londra, Universitatea din Brimingham, (UK), Istituto Oncologico Veneto – IRCCS, Padova Italia, Universitatea din Debrecen, Ungaria, Universitatea din Lublin, Polonia, Universitatea din Regensburg, Germania şi Universitatea de Medicină Semmelweis, Budapesta.

Ca Rector al Universităţii îmi propun să duc aceste parteneriate la un nou nivel şi să stimulez astfel de asocieri la nivelul tuturor structurilor de cercetare din Universitate, cu atât mai mult cu cât, prin noile sale resurse în domeniu, Universitatea a devenit un partener de cercetare mult mai interesant decât în anii trecuţi.