Iulian RaduDomnul profesor Viorel Scripcariu s-a remarcat prin sprijinul continuu acordat colegilor aflaţi la început de carieră, dovedind ca nu a uitat proprii săi paşi din cariera universitară şi dificultăţile cu care s-a întalnit. Am primit din partea domnului profesor un sprijin real în participarea activă la proiecte de cercetare şi în efectuarea de stagii de cercetare în clinici din ţară şi din străinătate. Eu şi colegii mei de generaţie nu suntem însă singurii beneficiari, pentru că aceste proiecte şi stagii au condus la formarea unor relaţii inter-instituţionale de care au beneficiat mai multe generaţii de tineri cercetători.

De asemenea, domnul profesor Scripcariu a încurajat înscrierea la doctorat a medicilor care au dovedit înclinaţii spre cercetarea clinică şi fundamentală pentru ca apoi să propună, în cadrul şedinţelor de departament, scoaterea la concurs a posturilor de asistenţi universitari in contextul existenţei unui deficit real în acest sens în cadrul disciplinei.

Pentru mine a fost şi este realmente o şansă să-l cunosc şi să-l am drept mentor atât pe profesorul şi profesionistul desăvârşit, cât şi pe omul de o foarte bună calitate numit Viorel Scripcariu. Consider candidatura domnului profesor la funcţia de Rector al U.M.F. Iaşi drept un gest firesc al maturităţii profesionale. În egală măsură, din perspectiva experienţei personale, cred cu tărie că această candidatură este în mod real o oportunitate pentru colegii mei, asistenţi universitari, de a avea un start extrem de bun pentru o carieră academică prolifică şi meritată.