Domnule Profesor,
Multi dintre noi trudim la UMF din mandria de a face parte dintr-o elita. Imaginea Universitatii in presa locala si nationala este insa mai degraba negativa… Cum credeti ca se poate lupta cu aceasta stare de lucruri?

 

Stimate domnule Ciprian Danielescu,

In primul rand va multumesc pentru mesaj.

Intrebarea dvs. bate la porti larg deschise, iar raspunsul il gasiti usor in Planul meu managerial (www.viorelscripcariu.ro). Am dedicat, de altfel, un capitol distinct imaginii Universitatii pentru ca, asa cum bine spuneti, este o problema reala care ne afecteaza pe toti. In plus, nu putem vorbi de imagine in absenta comunicarii. Va propun asadar sa cititi urmatoarele sectiuni din Plan  "Imaginea Universitatii", "Comunicarea in exteriorul Universitatii" si chiar "Comunicarea in interiorul comunitatii universitare

Esenta mesajului meu in aceasta problema se poate rezuma intr-o singura propozitie: imaginea universitatii si comunicarea in interiorul si in exteriorul institutiei trebuie incredintate unei echipe de profesionisti. Evident ca nici cea mai profesionista echipa nu va putea vopsi negrul in alb daca, Doamne fereste, va fi vreodata din nou nevoie. Dar cu siguranta o echipa de profesionisti va reusi sa impuna "nuante de gri" mult mai aproape de imaginea reala a Universitatii, in conditiile unei comunicari eficiente. Comunicarea este de ani buni o stiinta, iar performanta intr-o stiinta nu e apanajul amatorilor, ci al profesionistilor.

Ganditi-va ca dincolo de scandaluri, in Universitate se intampla lucruri realmente pozitive care nu razbat in opinia publica pentru ca nu stim, sau nu ne intereseaza promovarea lor.

Avand in vedere ca este o tema de interes in contextul dezbaterilor electorale, va cer pe aceasta cale permisiunea de a publica pe site intrebarea dvs. si raspunsul.

Va multumesc.
Viorel Scripcariu