ana maria musinaMă număr printre tinerele cadre didactice care în acest an îşi vor da votul cu speranţa într-un viitor mai bun pentru Universitate. 

Din perspectiva unui asistent universitar la început de drum, consider că am datoria morală de a-i mulţumi Domnului Profesor Viorel Scripcariu. Domnia Sa face parte din acea categorie de oameni pe care îi întâlnesti şi descoperi că pot sa vadă în tine mai mult decât poţi tu să vezi, care pot să îţi traseze traiectoria în viaţă şi să îţi definitiveze personalitatea. Domnul Profesor face parte din acei oameni care devin dascăli şi mentori, pentru care verticalitatea şi perseverenţa ucenicilor reprezintă reflexia valorilor morale sădite.  

În ceea ce priveşte activitatea chirurgicală, medic rezident fiind pot spune că am şansa să lucrez cu un om de o înaltă ţinută profesională, un chirurg de excepţie, pentru care formarea tinerei generaţii de medici în spiritul respectului faţă de pacient a fost mereu o preocupare.

Vă mulţumesc, Domnule Profesor, pentru libertatea acordată mie şi colegilor mei, pentru toate sfaturile care m-au ajutat să capăt mai multă încredere în mine şi în calităţile mele, învăţănd astfel ca orice obstacol poate fi învins cu muncă şi perseverenţă.

Vă mulţumesc că aţi fost îndrumator de doctorat, susţinător şi sfătuitor, şi un profesor excelent.

Vă mulţumesc că pe parcursul studiilor doctorale mi-aţi facilitat colaborări internaţionale şi m-aţi susţinut pe percursul mobilităţii de studii din Franţa.

Vă admir pentru profesionalismul de care daţi dovadă, pentru dorinţa de a promova relaţiile interumane şi dialogul, pentru susţinerea necondiţionată a caracterelor şi a performanţei.

Cred că pe Domnul Profesor Viorel Scripcariu nu doar renumele de care se bucura îl recomandă pentru funcţia de rector, ci şi aplecarea lui spre nevoile celor din jur.

In final, parafrazând un mare filozof al lumii moderne, cred cu tărie că Domnul Profesor Viorel Scripcariu poate fi schimbarea pe care noi am dori să o vedem în Universitate.